Vojna v Kosove 1998 - 1999 a jej dopad na vzťahy Rusko - NATO - Holas, Lukáš
Objasnenie príčinných súvislostí medzi dianím v Juhoslávií a Kosove v rokoch 1998 – 1999 a vývojom vzťahov medzi Ruskom a NATO do septembra roku 2001. Stručná charakteristika príčin a priebehu vojny v Kosove. Dopad tejto vojny na vývoj vzťahov medzi Ruskom a NATO - objasnenie nálad a postojov Ruskej federácie k aktivitám NATO v Juhoslávií. V závere autor zhodnocuje účinok vojny v Kosove na plnenie cieľov ruskej zahraničnej politiky v danom období.