Cultural values and historical legacies of the Republic of Ireland - Némethová, Ildikó, 1974-
Niektoré menej známe svedectvá o hospodárskom živote v Írsku v devätnástom storočí. Cieľom poskytnutia týchto svedectiev je ukázať, ako bolo Írsko znevýhodnené pred a počas prvého obdobia globalizácie. Začiatok írskej modernity a zložitý vzťah, ktorý existuje medzi nacionalizmom a liberalizmom v írskych podmienkach.Trojstranná mocenská štruktúra „cirkev, štát a národ”, ktorá prevládala v Írsku počas dvadsiateho storočia. Rôzne etapy írskeho rozvoja až do príchodu „keltského tigra”. Špecifický írsky model rozvoja.