L`influenza dell`immigrazione nell`economia e nel sociale - Vita, Tiziano
Veľký počet imigrantov, ktorí prišli do Talianska najmä v posledných dvoch desaťročiach, prekvapilo túto krajinu nepripravenú, predovšetkým kvôli ich veľmi vysokému počtu a možno kvôli ich neočakávaniu. To prinieslo so sebou celú sériu problémov, ktoré sa musia riešiť za účelom urýchlenia procesu sociálnej integrácie početných cudzincov nachádzajúcich sa dnes na talianskom teritóriu. Kvôli úplnej integráciii je nevyhnutné, aby imigranti, ktorí do krajiny prišli, dostali dôstojné podmienky na život, povolenie na prácu, jazykovú prípravu, adekvátnu zdravotnícku a sociálnu starostlivosť.