Vybrané problémy hypotekárneho bankovníctva na Slovensku a námety na ich riešenie na základe skúsenosti z nemeckého systému hypotekárneho bankovníctva - Horvátová, Eva, 1958-
Výsledky a praktické skúsenosti z fungovania hypotekárneho systému v Nemecku. Modelový prístup fungovania hypotekárneho bankovníctva v Európe. Najvhodnejšia alternatíva riešenia problémov v oblasti hypotekárneho financovania u nás.