Inštitúcie na ochranu klientov na finančnom trhu - Klimiková, Mária
Vznik jednotného európskeho trhu, rastúci objem medzinárodného obchodu, prebiehajúca globalizácia, zavádzanie finančných inovácií a nových finančných nástrojov v rámci Eurozóny. Prijaté opatrenia na ochranu záujmov spotrebiteľov v Európskej únii.