Európska únia - pozitívny, alebo negatívny výsledok globalizácie? - Krištanová, Anna
Zahraničnopolitické záležitosti a zahraničná politika Európskej únie. Národné záujmy a národná suverenita členských krajín EÚ. Globalizácia a ekonomické zmeny. Zosúladenie potrieb globálnej spoločnosti so suverenitou štátov. Proces ekonomickej integrácie.