Afganistan - ako ďalej? - Jurčák, Vojtech
Čo predchádzalo invázii do Afganistanu. Operácie organizácií medzinárodného krízového manažmentu (OSN, EÚ, NATO) v Afganistane s dôrazom na operáciu ISAF. Vývoj situácie v Afganistane si vyžiadal nové prístupy k vedeniu bojových operácií, ktoré sú zamerané na boj proti povstalcom. V závere príspevku je uvedené, čo je potrebné vykonať v ďalšom období pre splnenie cieľov a mandátov jednotlivých operácií a vytvoriť tak podmienky pre činnosť legitímnej vlády Afganistanu.