Regulace bankovního sektoru z pohledu ekonomické teorie - Mandel, Martin
Banka, bankový systém a banková regulácia z pohľadu hlavných teoretických škôl a smerov. Banková regulácia z pohľadu hlavných teoretických smerov a škôl. Ideálny bankový systém. Deformácia a trhové zlyhanie v reálnom existujúcom bankovom systéme. Klasifikácia regulačných opatrení, intervenčných zásahov a určenie ich nákladov. Snaha o zvýšenie konzistentnosti a transparentnosti kapitálu. Banková daň.