Hrozí svetu globálna menová vojna? - Kordoš, Marcel
Za menovú vojnu je v súčasnosti považovaná stále častejšia situácia, kedy sa vlády snažia umelo oslabovať kurz domácej meny, aby zvýšili konkurencieschopnosť domácich podnikov. Takzvaná menová vojna môže podkopať krehký rast svetovej ekonomiky. Vzťah USA - Čína v menovej vojne. Európa a silnejúce Euro. Svetová banka chce nový zlatý štandard.