Úroveň zavádzania technicko-technologických inovácií v podmienkach miestnej samosprávy - Žárska, Elena, 1955-
Technicko-technologické inovácie sú súčasťou pohľadu na obec ako subjektu znalostnej ekonomiky. Na Slovensku sa stretávame s nasledovnými technicko-technologickými nástrojmi: katalóg firiem, digitálna mapa katastrálneho územia, formy informovanosti obyvateľov, obsahová a technická vybavenosť internetových stránok samospráv, elektronické podávanie tlačív a iné. V originálnom výskume sa autori článku venovali sledovaniu využívania týchto nástrojov v oslovených samosprávach. Z výsledkov vyvodili odporúčania pre politiku v danej oblasti.