Economic crisis in Europe - the impact on economic activity - Nemeth, František
Rozsah poslednej ekonomickej krízy v povojnovej ekonomickej histórii. Obdobie rastu úverov, pákový efekt a vývoj bubliny v sektore nehnuteľností. Finančné turbulencie. Bankrot Lehman Brotherss a panika na akciových trhoch. Zrútenie finančného systému. Sled reťazovýchh udalostí pripravil pôdu pre recesiu v Európe od roku 1930.