Migrácia a prisťahovalectvo ako súčasť politického diskurzu v Spolkovej republike Nemecko - Mattoš, Boris, 1977-
Priblíženie vnútropolitickej diskusie, ktorá prebehla v tomto roku v Nemecku na tému migrácie a prisťahovalectva. Uvedená problematika už niekoľko rokov rezonuje na vnútropolitickej scéne a stala sa jednou z hlavných volebných tém. Autor sa úvodom venuje jednotlivým fázam nemeckej migračnej politiky. Následne prezentuje kľúčové postoje popredných predstaviteľov Nemecka k predmetným témam a diskusiu, ktorá bola ich vyjadreniami vyvolaná.