Prístupy vybraných krajín k jednotnej prezentácii štátu - Mattoš, Boris, 1977-
Tvorba imidžu krajiny a s tým spojená vonkajšia prezentácia štátu je komplexný fenomén. K jeho kreovaniu prispievajú mnohé, často aj neovplyvniteľné faktory, podieľajúce sa na výslednej hodnote značky štátu, ktorú je možné okrem iného sledovať prostredníctvom dvoch najznámejších indexov: Anholt – GfK Roper Nation Brands Index (NBI) a East West Global Index 200. V rámci prezentácie prístupu k vonkajšej prezentácii štátu sa autor zameral prístupy aplikované v Holandsku, Švédsku a Českej republike.