Tendencie vo vývoji svetových kaptitálových trhov - Chovancová, Božena
Obrovský rozvoj finančných trhov v druhej polovici 20. storočia. Liberalizácia kapitálového trhu spojená s dereguláciou. Dramatické zmeny spájajúce sa s celosvetovou krízou finančného systému. Procesy a nástroje finančnej inovácie na kapitálových trhoch.