Výhľad praktickej realizácie odporúčaní teórie monetarizmu v Eurozóne - Lennerová, Ivana, 1979-
Komparácia postupov vybraných centrálnych bánk v čase globálnej finančnej krízy. Hlavné zámery a nepriame ciele vybraných bánk. Perspektívy monetarizmu pri realizácii menovej politiky v eurozóne.