Výučba základných pojmov objektového programovania v jazyku JAVA - Kanáliková, Alžbeta, 1969-
Ukážka vyučovacej hodiny, ktorá vysvetľuje základné pojmy objektového programovania na už vopred vytvorených objektových triedach v jazyku JAVA. Veľmi vhodným vývojovým prostredím je prostredie BLUEJ, v ktorom navrhnuté triedy a súčasti aplikácie sú aj graficky znázornené a študent má možnosť vizuálne vidieť aj súvislosti a vzťahy medzi nimi. Prostredníctvom vizualizácie a vyskúšaním práce rýchlejšie a účinnejšie pochopí základné pojmy objektového programovania.