<The> Role of inflation persistence in the inflation process in the New EU Member States - Franta, Michal
Porovnanie inflačnej perzistencie vybraných členských krajín eurozóny a nových členských štátov Európskej únie, ktoré sa pripojili k EÚ v roku 2004 a v roku 2007. Možné problémy nových členských štátov Európskej únie s plnením maastrichtského kritéria týkajúceho sa inflácie po vstupe do eurozóny. Modely a meranie inflačnej perzistencie.