Vyučovanie cudzieho jazyka pre špecifické účely v znalostnej spoločnosti - Riečická, Dana
V znalostnej ekonomike sa znalosti stávajú tovarom a súčasťou spoločenského vlastníctva. Jazykové kompetencie sú dobre investovaným kapitálom. Vyučovanie jazykov pre špecifické účely je založené na osvojovaní modelových konštrukcií, ako aj na zvládaní všetkých štyroch jazykových zručností. Ovládaniu minimálne dvoch cudzích jazykov prikladá veľký význam aj Európska únia. Realizovaný výskum na fakultách Trenčianskej univerzity A. Dubčeka je dôkazom toho, že študenti si uvedomujú dôležitosť ovládania cudzieho jazyka. Vyučujúci cudzích jazykov aktívne prispievajú svojim inovatívnym a tvorivým prístupom k naplneniu tejto požiadavky.