Integrácia zdravotne postihnutých do vyučovacieho procesu - Španková, Jana
Medzi základné ľudské práva patrí aj právo na vzdelanie. Je to dôležitá oblasť v živote každého človeka, pretože otvára dvere do budúceho života v spoločnosti. Právo na vzdelanie nemôže byť odopreté nikomu, ani zdravotne postihnutému. Filozofia integrácie je postavená na princípe partnerského spolunažívania zdravých a postihnutých, čo by malo platiť aj v oblasti vzdelávania. Vzdelávanie a integrácia vo vysokoškolskom prostredí.