Vzdelanie a veda v podmienkach znalostnej ekonomiky - Vojtovič, Sergej
Poznatková ekonomika (knowledge economy), nová ekonomika (neuw economy) alebo informačná ekonomika (informačné technológie) ako vedecké kategórie a zároveň ako konkrétny spoločensky jav v súčasnom období stali súčasťou vedeckej a odbornej komunikácii a spoločenskej reality. Budúcnosť ľudstva a riešenie akútnych hospodárskych, sociálnych a ekologických problémov sa jednoznačne spája s rozvojom tak zvanej znalostnej ekonomiky. Ako aj iné spoločenské procesy, rozvoj znalostnej ekonomiky je predovšetkým uvedomelým a cieľovým správaním ľudí, sociálnych skupín, spoločností.