Ikona ženy v reklame - minulosť verzus súčasnosť - Nimrichterová, Jana
Historické súvislosti ovplyvňujúce symbol ženy v reklame. Obraz ženy v reklame je najčastejšie prezentovaný symbolom materskej lásky, istoty, zodpovednosti, elegancie, úspechu, zvodnosti či náznakov erotiky. Zvyčajne má žena v reklame spĺňať čo najprísnejšie predstavy mužov o postavení ženy v spoločnosti.