Regionálna politika EÚ a územná spolupráca - Zúbková, Mária
Hlavné princípy regionálnej politiky EÚ. Finančná solidarita v prospech menej rozvinutých regiónov a sociálnych skupín. Udržanie konkurencieschopnosti. Investície do regionálnej politiky. Nový európsky právny nástroj - Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS).