Modely zrelosti Business intelligence a ich implementácia v podnikovej praxi - Hamranová, Anna, 1957-
Model zrelosti Business intelligence pozostáva z piatich etáp. Prvá etapa - preddefinované výkazníctvo. Druhá etapa - BI v rámci odborných úsekov. Tretia etapa - celopodniková BI. Štvrtá etapa - rozšírená podpora rozhodovania (podpora inovácií a aktivít zamestnancov). Piata etapa - aktívny manažment znalostí. Implementácia Business intelligence na základe modelu zrelosti. Výsledky výskumnej štúdie v nemeckých podnikoch.