Vznik a štruktúra Medzinárodného menového fondu - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Medzinárodný menový fond vznikol v roku 1945 ako výsledok Bretton Woodskej konferencie, a to za účelom povojnovej prestavby a zmiernenia ekonomických problémov z medzivojnových rokov. MMF bol založený ako súčasť trilógie multilaterálnych inštitúcií zaoberajúcich sa menovými, obchodnými a rozvojovými otázkami. Tieto inštitúcie teraz pozostávajú z MMF, Svetovej banky a WTO. MMF ako medzinárodná organizácia. Inštitucionálny aspekt MMF.