Medzinárodné aspekty azylového práva a jeho uplatňovanie v SR a EÚ - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Utečenci majú základné právo na azyl. Dohovor o právnom postavení utečencov tvorí právny nástroj ochrany na medzinárodnej úrovni. Základným aspektom Spoločného európskeho azylového systému je úplné a všestranné uplatňovanie Dohovoru o utečencoch z roku 1951. Medzinárodné aspekty azylového práva. Právo na azyl v Európskej únii, v Slovenskej republike.