Neuznaný štát - Podnestersko - Raneta, Leonid, 1982-
Teoretické východiská medzinárodnoprávnych aspektov vzniku nového štátu, náležitosti spojené so vznikom, a medzinárodnoprávne zvyklosti v tejto oblasti. V príspevku je analyzovaný podnesterský konflikt, ktorý viedol ku vzniku nového neuznaného štátu Podnesterská Moldavská republika.