Komparácia vybraných elementov rituálnej vrstvy kultúry Latinskej Ameriky, USA a SR - Reťkovský, Peter
Prehľad prístupov ku kultúrnej komparácii. Klasifikácia kultúr podľa rozličných dimenzií. Posudzovanie rituálov v kultúre Kolumbie, USA, Slovenska.