Predpoklady úspešného predsedníctva nových členských krajín v Rade EÚ - Rusiňák, Peter, 1985-
Predsedníctvo v Rade EÚ predstavuje jeden zo základných inštitútov inštitucionálneho usporiadania Európskej únie. Zámerom autora nie je predostrieť všetky možnosti realizácie úspešného predsedníctva, ale upriamiť pozornosť na tie, ktoré vo všeobecnosti stoja pred každým predsedníckym štátom. Cieľom je v tejto súvislosti predstaviť a objasniť priority maďarského a poľského predsedníctva pre rok 2011 a poskytnúť odporúčanie pre dosiahnutie čo možno najefektívnejšej správy EÚ z politického hľadiska.