Štátny podnik - právne postavenie - Kubincová, Soňa
História, riadenie a existencia štátneho podniku v bývalom Česko-Slovensku až po súčasnosť. Zákon č. 111/1990 Zb. o štátnom podniku. Vznik a zápis ŠP do obchodného registra. Majetkovo-právne vzťahy v ŠP. Vnútorná organizácia podniku. Kontrola a postavenie štátnych podnikov.