Sociálne a zdravotné poistenie konateľov a spoločníkov spoločností s r. o. - Strýčková, Jolana
Podmienky, za ktorých sa považuje od 1. januára 2011 konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným a spoločník s. r. o. za zamestnanca na účely zákona o sociálnom poistení a zákona o zdravotnom poistení. Prihlasovacie a odhlasovacie povinnosti zamestnávateľa, konateľa s. r. o. a spoločníka s. r. o. vymedzené novelou uvedených dvoch zákonov. Platenie poistného na sociálne a zdravotné poistenie. Postavenie konateľov s. r. o. a spoločníkov s. r. o. cudzincov a občanov EÚ v sociálnom a zdravotnom systéme SR.