Integračné zoskupenia v Latinskej Amerike na začiatku 21. storočia - Šabo, Marián
Myšlienka zjednotenia nie je v Latinskej Amerike ničím novým. Nový regionalizmus v Latinskej Amerike. Najvýznamnejšie integračné zoskupenia v Latinskej Amerike. Problematické aspekty integrácie. UNASUR – Únia juhoamerických národov - sa do značnej miery inšpirovala Európskou úniou. Zatiaľ je zatiaľ iba viac-menej virtuálnou organizáciou.