Bezpečnostné aspekty zahraničnej politiky Indie po rozpade bipolárneho usporiadania medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
Teoretický rámec pohľadu na medzinárodnú bezpečnosť Indie. O vývoji zahraničnej politiky Indie a jej bezpečnostných aspektoch po rozpade bipolarity. Historické, filozofické a ideologické základy zahraničnej politiky Indie. India v Hnutí nezúčastnených krajín. India v OSN. India a jej aktivity v BRIC. Regionálne pôsobenie indickej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Bilaterálne vzťahy Indie s veľmocami. Vlastníctvo jadrových zbraní a terorizmus ako špecifické bezpečnostné problémy Indie. Vzťahy medzi Indiou a Pakistanom a ich bezpečnostné súvislosti a dôsledky. O vybraných udalostiach v indickej zahraničnej a bezpečnostnej politike v roku 2009 a 2010.