Mezinárodní cestovní ruch - Novacká, Ľudmila, 1953-
Medzinárodný cestovný ruch a jeho vývoj. Príjmy z cestovného ruchu vo svetových regiónoch v r. 2008. Bezpečnosť a istota v medzinárodnom cestovnom ruchu. Globalizačné vplyvy. Trendy v dopyte európskych turistov. Incentívny a kongresový cestovný ruch. Česká republika v medzinárodnom kontexte. Koncepcia rozvoja českého cestovného ruchu s názvom Destinace Česká republika - jednička v srdci Evropy.