Sócratovský problém - Záborský, Ján
Portugalská vláda a jej reformné kroky a opatrenia k zabezpečeniu krajiny v budúcich rokoch. Portugalské rastúce dlhy a fiškálny schodok. Ciele vlády zmenšovať medzeru medzi príjmami a výdavkami verejných financií. Politická jednota a politický boj parlamentných strán.