Oceňovanie dlhodobého majetku a zásob - Hudecová, Ivana
Účtovať môžeme len o tom, čo vieme oceniť Oceňovanie je spôsob alebo postup vyjadrenia jednotlivých zložiek majetku a záväzkov v peňažných jednotkách. Cenu možno definovať ako hodnotu majetku vyjadrenú v peniazoch. Ďalej je veľmi dôležité rozlíšiť čas, ku ktorému sa oceňovanie vykonáva. Oceňovanie dlhodobého majetku, oceňovanie zásob v účtovníctve.