Manká a škody z pohľadu dane z príjmov a účtovníctva - Vajčovcová, Ľubica
Vznik manka alebo škody predstavuje pre daňovníka určitú majetkovú ujmu, resp. škodovú udalosť, s ktorou je potrebné dôsledne sa vysporiadať nielen z pohľadu majetkovo-právneho, ale aj z pohľadu účtovných a daňových predpisov. Manká a škody vznikajú spravidla nezávisle na vôli daňovníka a v niektorých prípadoch ich vzniku nemožno vôbec zabrániť. Príklady z praxe.