Prehľad peňažných tokov (Statement of Cash Flows) - Šlosárová, Anna
Príspevok pokračuje prehľadom peňažných tokov z prevádzkovej činnosti. Tie sa môžu vykazovať priamou alebo nepriamou metódou. Priama metóda vykazovania peňažných tokov z prevádzkovej činnosti má dva varianty (čistá priama metóda a modifikovaná priama metóda). Pri použití čistej priamej metódy si každá účtovná jednotka volí štruktúru peňažných tokov v nadväznosti na charakter svojej činnosti, pričom údaje získava z vhodne členených účtov peňažných prostriedkov.