Pracovné uplatnenie občana so zdravotným postihnutím - Hrašková, Dagmar
Podpora zamestnanosti občanov so zdravotným postihnutím sa realizuje prostredníctvom opatrení aktívnej politiky trhu práce, definovaných zákonom o službách zamestnanosti. Podľa cit. zákona Úrad práce sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky poskytuje zamestnávateľovi alebo samostatne zárobkovo činnej osobe, ktorá je občanom so zdravotným postihnutím, príspevok na činnosť pracovného asistenta. Ilustračné príklady.