Einige Bemerkungen zur deutschen Sprache im slowakischen Sprachraum - Adamcová, Lívia
Germanizmy v slovenčine predovšetkým z lexikálneho hľadiska. Stručné dejiny nemeckého jazyka na Slovensku. Porovnanie vybraných slov v nemčine, slovenčine a maďarčine.