Contemporary cultural concerns and key learning requirements: the controversy over culture and economic development - Némethová, Ildikó, 1974-
Vplyv kultúry na ekonomický rozvoj. Vzájomná súvislosť medzi kultúrou a ekonómiou. Kultúrne hodnoty majú význam pre hospodársky rozvoj, pretože formujú spôsob, akým jednotlivci rozmýšľajú o rozvoji a vytvárajú princípy, okolo ktorých je organizovaná ekonomická činnosť. Ako kultúra ovplyvňuje správanie sa skupín jednotlivcov a ako toto správanie ovplyvňuje ekonomické, politické a sociálne výsledky spoločnosti.