Ťažké prebúdzanie
Zavádzanie IKT (informačných a komunikačných technológií) v štátnej a verejnej správe na Slovensku. Nedostatočné kroky zo strany štátu. Elektronizácia egovernmentu. Nové komunikačné kanály sociálneho internetu. Zrovnoprávnenie papierovej a elektronickej komunikácie. Zmeny v legislatíve a podpora vlády.