Veřejná diplomacie v proměnách času - Peterková, Jana
Verejná diplomacia súvisí so vznikom štátov, keď ich vládcovia nechávali šíriť príbehy, ktorých cieľom bolo budovať povesť štátu a jeho panovníka s cieľom podporiť záujmy tohto štátu. Niekoľko príkladov z histórie. Pojem verejná diplomacia spojený s mierovou konferenciou vo Vresailles po skončení 1. svetovej vojny. Verejná diplomacia ako informovanie domácej verejnosti o činnosti vlády vo veciach zahraničnej politiky. Verejná diplomacia zameraná na zahraničnú verejnosť s cieľom šíriť pozitívne predstavy o danom štáte. USA - krajina, kde sa kladie veľký dôraz na verejnú diplomaciu. Verejná diplomacia v Českej republike.