Muslimské bratrstvo ztratí monopol na islámskou politiku - Hesová, Zora
Revolúcia v Egypte a Tunisku nevyvoláva v Európe takú podporu, aká pred rokmi sprevádzala farebnú revolúciu. Nedá sa predpovedať, aké politické sily zvíťazia a ako sa budú správať. Najväčšiu obavu vzbudzujú predovšetkým islamisti. Mnohé roky boli práve egyptskí Moslimskí bratia vykreslovaní ako hrozba, pred ktorou poloautoritársky režim chránil Egypt a okolie. Prvý mesiac zmien naznačuje, že Moslimské bratstvo by mohlo byť skôr stabilizačným prvkom.