Faktory konkurenčnej schopnosti slovenského poľnohospodárstva - Grznár, Miroslav
Faktory, ktoré podmieňujú konkurenčnú schopnosť agrárneho sektora po vstupe SR do EÚ. Analýza postavenia producentov na domácom i zahraničných trhoch, ktoré je podmienkou ich prosperity. Existuje nízka efektívnosť využívania zdrojov alokovaných v poľnohospodárstve a pomalá reakcia podnikov na trhové signály. Nedostatky možno nájsť v manažmente nákladov a v nižších podporných prostriedkoch oproti pôvodným krajinám EÚ.