Význam placené práce v kontextu životního běhu mladých žen - Bartošová, Michaela
Problematika zlaďovania platenej práce a starostlivosti o dieťa. Súvislosť makroštrukturálnych faktorov a reprodukčných plánov. Výskum prvorodičiek a bezdetných žien po tridsiatke. Práca v období novej životnej fáze. Práca ako spôsob emencipácie. Práca ako zdroj financovania iných aktivít. Práca ako sebarealizácia. Dlhodobá pracovná kariéra v kontexte rozhodovania o materstve. Práca ako zvyk. Význam práce z pohľadu "dobrovoľne bezdetných" žien.