Presýtenosť vyvoláva negatívnu náladu
Strach z nezamestnanosti a s tým súvisiaci pokles kúpnej sily dlhodobo zmenili spotrebiteľské správanie Európanov. Sú opatrnejší a aktívnejší, stúpa ich nedôvera k čoraz agresívnejším prezentáciám značiek a odvracajú sa od tradičných predajní k nákupom cez internet.