E pluribus unum - Nijkamp, Peter
Dôsledky migračných tokov na moderné mestá. Analýza rôznych aspektov mestskej kultúry rozmanitosti. Model Pentagon ako analytický nástroj pre skúmanie potrebných podmienok pre vyvážený a prosperujúci rozvoj miest. Nový fenomén spojený s mestskou platformou napr. vznik etnických, alebo migrujúcich podnikateľov.