Výpočet zisku na akciu podľa medzinárodného účtovného štandardu IAS 33 - I - Tumpach, Miloš, 1970-
Každého investora zaujíma, aká je hodnota zisku na akciu, ktorú podnik dosiahol v predchádzajúcom roku. Výška výsledku hospodárenia umožňuje do určitej miery predvídať výsledky v nasledujúcich obdobiach a súčasne umožňuje posúdiť, nakoľko je aktuálny manažment podniku kompetentný.