Nová štruktúra amerických účtovných predpisov tvoriacich US GAAP - Tumpach, Miloš, 1970-
Pri zostavovaní a overovaní účtovnej závierky v USA (resp., pre potreby amerických spoločností aj v iných krajinách) majú podniky často povinnosť postupovať v súlade so všeobecne uznávanými účtovnými zásadami (generally accepted accounting principles, GAAP). Napriek tomu, že toto pravidlo sa týka predovšetkým podnikov, s ktorých cennými papiermi sa verejne obchoduje, má táto skutočnosť dosah aj na iné subjekty aj na iné štáty.