Niekoľko poznámok k funkčnej gramotnosti - Kvapil, Roman, 1971-
Miesto a úloha funkčnej gramotnosti žiakov primárneho a sekundárneho vzdelávania. Definície základných pojmov a vybraných klasifikácií funkčnej gramotnosti. Príspevok nastoľuje požiadavku napĺňať ciele a poslanie funkčnej gramotnosti žiakov základných a stredných škôl v zmysle záverov z celoslovenskej odbornej konferencie, ktorá sa konala vo februári 2009.